Delavnica: Prenova S4 in prioriteta Pametne stavbe in dom z lesno verigo

Vabimo vas na spletno delavnico »Prenova Slovenske strategije pametne specializacije (S4) in prioritetno področje Pametne stavbe in dom z lesno verigo«, ki bo v četrtek, 15. aprila 2021 ob 13:00 uri. Delavnica poteka v organizaciji SVRK s podporo SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL).

Delavnica je del procesa priprave prenovljene S4 za programsko obdobje 2021-2027 in kot nadaljevanje podjetniškega odkrivanja po področjih uporabe S4. V obdobju od 26.03.2021 do 19.04.2021 se bo tako zvrstilo eno uvodno in devet področnih spletnih delavnic.

Javnost je vabljena k razpravi o prednostnih področjih, fokusnih področjih in produktnih smereh. Če vas zanima tematika pametnih in trajnostnih stavb v povezavi z njihovo integracijo v pametne napredne skupnosti ter kako smo postavili prioritetna fokusna področja ter produktne smeri, vas vabimo, da se nam pridružite.

Prijave na omenjeno delavnico  so (zapiranje prijav: 12. 4. 2021) - PRIJAVNICA. Če zamudite prijavo, lahko dogodku sledite tudi preko kanala YouTube SVRK na povezavi TUKAJ.

Vsi dogodki so brezplačni. Vabljeni k konstruktivni razpravi.


Pregled dogodkov po posameznih področjih S4

Pod okriljem Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) poteka proces prenove Slovenske strategije pametne specializacije (S4) za programsko obdobje 2021-2027.

Del procesa prenove S4 vključuje podjetniško odkrivanje, ki je namenjeno vključevanju javnosti in zainteresiranih deležnikov.

V ta namen organizira SVRK ob sodelovanju z vključenimi ministrstvi in Strateško razvojnimi inovacijskimi partnerstvi (SRIP-i) v obdobju od 26.03.2021 do 19.04.2021 spletne delavnice za predstavitev prenove S4 in posameznih področij uporabe S4 (predstavitev SVRK in prijave na dogodke).

Razprava na delavnicah bo osredotočena na sledeča vprašanja:

  • Kako bo oblikovana vsebina Slovenske strategije pametne specializacije (S4) za programsko obdobje 2021–2027?
  • Katera so in bodo njena prednostna področja, fokusna področja in produktne smeri?
  • Kakšna je razlika med predhodnim in omogočitvenim pogojem?

Kot podlaga za razpravo služita dokumenta »Utemeljitev prednostnih področij pametne specializacije« in tabela prioritet (priloga). Zaključki razprav bodo prispevali k oblikovanju razvojnih prioritet, opredeljenih v prenovljeni S4 2021 – 2027.

Spletna delavnica na področju pametnih stavb, doma in lesne verige (četrtek, 15.4.2021 ob 13. uri)

Če vas zanima tematika pametnih in trajnostnih stavb v povezavi z njihovo integracijo v pametne napredne skupnosti in v katera področja in produktne smeri v SRIP PSiDL fokusiramo svoje aktivnosti, se nam pridružite.

Spletna delavnica »Prenova S4 in prioriteta pametne stavbe in dom z lesno verigo« bo v četrtek, 15. 4. 2021, ob 13.00 (zapiranje prijav: 12. 4. 2021) - PRIJAVNICA.

Dvourni dogodek bo posvečen vsebinam S4 in prednostnega področja Pametne stavbe in dom u lesno verigo. Predstavniki SVRK bodo predstavili stanje S4 v kontekstu vsebin področja, predstavniki SRIP PSiDL pa bodo predstavili postavljena prioritetna področja in produktne smeri. Kot gradivo za razpravo sta prilogi »Utemeljitev prednostnih področij pametne specializacije« in tabela prioritet, ki prikazuje fokusiranje in produktne smeri področij delovanja SRIP PSiDL.

Prenova fokusnih področij in produktnih smeri SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo temelji na potrjenem akcijskem načrtu za obdobje 2020 – 2023, ki smo ga v SRIP pripravili v začetku leta 2020 (več v objavi TUKAJ).

V procesu prenove S4 se želi v sodelovanju z zainteresirano javnostjo preveriti ali so bile zajete prave prioritete, ali morda kakšna manjka in ali ni morda katera preveč. Zato v razpravo vabljena tudi zainteresirana javnost. 

Prijava na dogodek in možnost sledenja v živo

Podrobnosti o načrtovanih delavnicah in prijave so na uradnih spletnih straneh (spletne strani SVRK).

Prijave za dogodek na temo pametnih stavb so možne do 12. 4. 2021) - PRIJAVNICA.

OPOZORILO: prijave so možne do zapolnitve razpoložljivih 100 prostih mest na delavnico, zato predlagamo čimprejšnjo prijavo. Prijavljeni bodo lahko sodelovali tudi v razpravi.

V primeru, da boste zamudili prijavo, lahko dogodku sledite v živo preko SVRK-ovega kanala YouTube na povezavi TUKAJ. Vsi dogodki so brezplačni.

Gradivo za delavnico

  • Dokument »Utemeljitev prednostnih področij pametne specializacije«
  • tabela fokusiranja in produktnih smeri,
  • Akcijski načrt SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo 2020 – 2023.

Dodatne informacije

Vse dodatne informacije na spletnih straneh SVRK.

V primeru, da bi želeli dodatne informacije o SRIP Pametne stavbe in relevantnih vsebinah, smo z veseljem dosegljivi na:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .:. ? Matej GAJZER.:. ? +386 2 333 13 50

Podatki o dogodku

Pričetek dogodka 15.04.2021 13:00
Zaključek dogodka 15.04.2021 16:00
Cena Brezplačno
Priloge SVRK_2021_3_15 EDP 3.faza_istopis.pdf

Objave


logo MGRT glava deljena slo
Aktivnosti sofinancirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 
Na spletni strani SRIP PSiDL uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.